28 päivän startin hinta nousee pian!

päivää
tuntia
minuuttia
sekuntia

Mitä huomioida, kun valitset nettivalmennuksen

Nettivalmennuksia on tarjolla paljon ja uusia syntyy kuin sieniä sateella. Olet varmasti törmännyt useisiin erilaisiin kursseihin, joilla luvataan terveellisempää elämää, kiinteämpää vatsaa, vahvempaa kehoa tai energisempää oloa.

Millainen on vastuullinen nettivalmennus? Millaista ammattitaitoa tarvitaan turvalliseen ja laadukkaaseen nettivalmennukseen?

Tässä postauksessa kerromme, mitä asioita on hyvä huomioida kun valitsee nettivalmennuksen. Kerromme myös millaisia ammattilaisia meidän valmennustemme takana on.

Huomioi nämä asiat, kun valitset nettivalmennusta

1. Kuka valmennuksen on tehnyt?

Nettivalmennuksen voi tehdä kuka vain ja sen aihe voi olla lähes mikä vain liikunnan ja hyvinvointiteemojen ulkopuoleltakin. On aina hyvä tarkistaa palveluntarjoajan koulutustausta ainakin silloin, jos kokee valmennuksen tarjoaman sisällön vaativan jotain tiettyä koulutusta tai tietotasoa.

Erilaiset nimitykset ja nimikkeet voivat hämmentää: mikä ero on esimerkiksi ravintovalmentajalla, ravitsemusasiantuntijalla ja ravitsemusterapeutilla?

Maikki ja ravitsemusterapeutti Sanni Massinen

Ravitsemusterapeutti on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattihenkilö. Ravitsemustieteen koulutusohjelma johtaa terveystieteiden kandidaatin tutkintoon (TtK) ja terveystieteiden maisterin tutkintoon (TtM).

Ravintovalmentaja ei ole suojattu nimike ja ravintovalmentajaksi voi kouluttautua esimerkiksi Trainer4You:n yhteensä 64 tuntia kestävässä etäkoulutuksessa. Vertailun vuoksi: terveystieteiden maisterin tutkinnon laajuus on 300 opintopistettä ja yksi opintopiste vaatii noin 27 tunnin työpanoksen.

Ravitsemusasiantuntija on yleensä valmistunut elintarviketieteiden maisteriksi, mutta koska nimike ei ole suojattu, oikeastaan kuka vain voi kutsua itseään ravitsemusasiantuntijaksi. Sama koskee personal trainerin nimikettä, myös PT:ksi voi kutsua itseään kuka tahansa.

2. Mitä valmennus lupaa?

Lupaako muutaman viikon kestävä valmennus hurjaa painonpudotusta samalla kun lihasmassa kasvaa? Jos valmennus lupaa todella paljon todella lyhyessä ajassa ja kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se luultavasti onkin.

On hyvä pohtia, sopiiko valmennus todella omaan elämään, vai vaatiiko se sinun muuttumista huippu-urheilijaksi tiukkine treeneineen ja ruokavalioineen. Siinä missä huippu-urheilijan lähes koko elämä pyörii treenin ja ruokavalion ympärillä, tavallisella ihmisellä on tavallinen arki, johon kuuluu paljon muutakin.

Sopii valmennusta etsiessä on hyvä pohtia sopiiko valmennus todella omaan elämään

3. Onko valmennuksella rahat takaisin -tyytyväisyystakuu?

Palveluntarjoajan ei ole pakko tarjota tyytyväisyystakuutta, mutta harva haluaa ostaa sian säkissä. Tarjolla on paljon valmennuksia kahden viikon tyytyväisyystakuulla, jolloin kurssia saa rauhassa testata. Jos valmennus ei ole itselle sopiva, rahat saa takaisin.

Tarjoamme kaikille kursseillemme 14 päivän tyytyväisyystakuun. Jos kurssi ei ole itselle sopiva, sen voi palauttaa ja pyytää rahat takaisin. Liikuntaedulla maksettua kurssia emme voi hyvittää rahana, koska laki estää niiden vaihtamisen rahaksi, mutta voimme vaihtaa tilaamasi kurssin toiseen tai antaa vaihdossa lahjakortin kauppaamme.

Maikki Marjaniemi -tiimin liikunnan ja ravitsemuksen ammattilaiset

Tarjoamme lukuisia erilaisia valmennuksia ja tiimimme koostuu monista erilaisista ammattilaisista: 

Hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi

Maikki kuvailee itseään näin:

“Hei, olen Maikki, hyvinvointi- ja voimavalmentaja. Haluan verkkokursseillani tuoda asiakkaitteni elämään lisää itsevarmuutta, energiaa ja hyvinvointia – ja toisaalta vähentää stressiä ruokailusta, liikunnasta ja ulkonäöstä.

Ennen hyvinvointialalle ryhtymistä jahtasin sitä oikeaa ruokavaliota, treenimetodia tai kikkailua, jolla elämäni tulisi muuttumaan lopullisesti jollain mielettömän maagisella tavalla. Jaksoin innostua (ja stressata) uusista jutuista hetken ja palasin pian takaisin vanhoihin tapoihin. Vasta myöhemmin kouluttautumisen myötä oivalsin, että todelliset muutokset tehdään yksitellen ja omaan elämään sopivaksi sovittaen. Tätä oivallusta haluan jakaa muillekin.

Nyt vuosia myöhemmin olen opiskellut ravitsemusta, elämänmuutoksen onnistumista, muutospsykologiaa ja kehonkoostumusta ja terveyttä edistäviä treenimenetelmiä, jotta voisin auttaa muitakin ihmisiä saavuttamaan hyvinvointitavoitteensa rennosti, tehokkaasti ja turvallisesti.

Vuonna 2016 lanseerasin ensimmäinen verkkovalmennukseni, Jenkkakahvoista tiimalasiksi -elämäntapamuutoskurssin, joka pyörii edelleen kahdesti vuodessa. Autan asiakkaitani oivaltamaan, millä keinoilla pysyvä muutos ihan oikeasti saadaan aikaan ja miten niitä sovelletaan sopimaan omaan elämäntilanteeseen.

Maikki on oivaltanut, että todelliset muutokset elintavoissa tehdään yksitellen ja omaan elämään sopivaksi sovittaen

Vuosien varrella olen koonnut ympärilleni tiimin, jonka voimin voimme auttaa yhä useampia ihmisiä saavuttamaan hyvinvointitavoitteensa rennosti, tehokkaasti ja turvallisesti. Jos kurssin sisältö käsittelee aiheita, joista minulla ei ole vahvaa tietopohjaa, kutsun alan asiantuntijan mukaan.

Esimerkiksi juoksukursseillamme ohjaajana toimii kestävyyslajien ammattivalmentaja Tiia Törrö, elämäntapamuutoskursseilla unesta kertoo unilääkäri Henri Tuomilehto, aineenvaihdunnan muutoksista keskustelen elintapalääkäri Vilho Aholan kanssa, vain muutaman mainitakseni lukuisista rautaisista ammattilaisista, jotka ovat lainanneet osaamistaan kursseillamme. 


Nykyään meillä onkin jo useita kymmeniä erilaisia hyvinvointia lisääviä verkkovalmennuksia, jotta jokaiselle löytyisi mieluisa ja omaan arkeen sopiva terveellinen elämäntapa, liikuntamuoto ja tapa syödä rennon terveellisesti.”

Liikunnanohjaaja Sohvi Ollila

Liikunnanohjaaja Sohvi on tiimin peruskalustoa. Hän on valmistunut Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Sohvi kertoo itsestään näin:

“Olen ohjannut sekä valmentanut jo lukioikäisestä saakka monipuolisesti eri-ikäisiä ihmisiä liikunnan parissa, ja tavoitteenani onkin mahdollistaa jokaiselle omanlainen tyyli toteuttaa liikuntaa. Liikunnanohjaajan tutkinnon lisäksi olen täydentänyt osaamistani myös ravitsemuksen opinnoilla sekä psyykkisen valmentamisen perusteilla. 

Liikunnanohjaaja Sohvi ohjaaja treenejä useilla verkkokursseillamme

Ohjaajana nautin vilpittömästi siitä, että saan innostaa ihmisiä liikkumaan, auttaa oman liikuntatavan löytymisessä ja saada heidät myös hoksaamaan pieniä tekoja arjessa, jotka tukevat omaa hyvinvointia yllättävänkin paljon. Parasta tässä työssä on se, kun saan aikaan liikunnankipinän syttymistä ja niitä fiiliksiä että hei, onpa tämä kivaa!

Valmentajana mahdollistan turvallista, toimivaa ja asiakaslähtöistä liikuntaa, jossa liikkuja kokee onnistumisen kokemuksia ja löytää itselleen sopivat elementit omaan liikuntapalettiinsa.”

Laillistettu ravitsemusterapeutti Sanni Massinen

Tiimimme ravitsemusasiantuntijana toimii Itä-Suomen yliopistosta valmistunut laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM) Sanni Massinen. Sivuaineena Sanni on suorittanut urheiluravitsemuksen perusopinnot avoimessa yliopistossa.

Terveyttä ja hyvinvointia tukevan ravitsemuksen ohella Sanni on perehtynyt muun muassa erikoisruokavalioihin ja reseptien laadintaan. Hänellä on kokemusta myös treeniohjelmien ja niitä tukevien ruokavaliosuunnitelmien laadinnasta ja Sanni on osallistunut niitä käsitteleviin seminaareihin.

Ravitsemusterapeutti Sanni vastaa kaikkien valmennustemme ravitsemuksellisesta osuudesta

Lisäksi Sanni on täydentänyt osaamistaan muun muassa biokemian opinnoilla, jotka tuovat laaja-alaisempaa näkökulmaa yksilölliseen ravitsemukseen. Ravitsemuksen saralla Sannin sydäntä lähellä ovat on erityisesti kasvisten monipuolisen käytön lisääminen.

Sanni vastaa kaikkien valmennustemme ravitsemuksellisesta osuudesta, sekä herkullisista ja terveellisistä resepteistä. Sannilta voi hankkia myös yksilövalmennusta, jos haluaa varmasti itselle räätälöityä ohjausta.

Ei pikadieeteille: asiakastoiveet vs. turvallisuus

Teemme kursseja asiakkaiden toiveiden perusteella, mutta kuitenkin terveys, turvallisuus ja realiteetit huomioiden. Emme esimerkiksi tee runsaista toiveista huolimatta hyvin matalaenergisiä dieettejä, koska niillä on enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Kovalla energiavajeella laihduttaessa paino lähtee lähtee lihaksista ja kehonkoostumus muuttuu huonompaan suuntaan, sillä arvokasta lihasmassaa häviää. Liian niukka syöminen johtaa lopulta vain aineenvaihdunnan hidastumiseen ja energiatasojen vähenemiseen, jolloin ei jakseta olla aktiivisiakaan.

Vähäenergisiä dieettejä kysellään paljon, sillä 30 päivän ruokasuunnitelma ja Kevenny keittiössä -kursseillamme alin suositeltu päivittäinen energiamäärä on noin 1700 kilokaloria. Monen mielestä 4–5 täyttävää ateriaa päivässä tuntuu paljolta, sillä etenkin moni nainen on tottunut kituuttamaan pienillä ruokamäärillä kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Usein kurssilaiset kysyvätkin: “Voiko näin valtavalla ruokamäärällä laihtua?” tai “Miten tämä kaikki ruoka pitäisi saada syötyä?”

Liian niukka ravitsemus aiheuttaa muun muassa väsymystä ja piinaavaa makeanhimoa

On yksinkertaisesti totuttu olemaan ikuisella laihdutuskuurilla, mutta ilman mieluisia tuloksia. Kuten moni painon kanssa jojoilija tietää, paino ei putoa minimaalisella syömisellä, vaan liian niukka ravitsemus aiheuttaa muun muassa väsymystä ja piinaavaa makeanhimoa.

Keho on voinut ajautua säästöliekille ja sen sijaan että tekisimme ns. kitudieetteja, teimme ravitsemusterapeutti Sannin kanssa maksuttoman kurssin nimeltä Pura säästöliekki.

Lue myös tästä blogista, mistä tiedät olevasi säästöliekillä.

Sairaus, vamma tai muu rajoite? Oikea osoite on terveydenhuolto

Valmennuksemme on suunniteltu perusterveille osallistujille: jos asiakkaalla on jokin vamma tai sairaus, tai jokin liike aiheuttaa kipua, ohjeistamme asiakasta ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon, esimerkiksi lääkäriin tai fysioterapeuttiin. Emme koskaan anna terveydellistä tai sairauksiin liittyvää neuvontaa.

Saamme myös esimerkiksi sähköpostiin ja sosiaaliseen mediaan runsaasti kysymyksiä erilaisten kurssien ja liikkeiden soveltuvuudesta. Asiakas saattaa esimerkiksi kertoa omista sairauksistaan tai vanhasta vammasta ja tiedustella, miten rankat HIIT-treenit sopivat hänelle ja mitä treeneissä tulisi huomioida. Silloin ohjeistamme asiakasta olemaan yhteydessä omaan lääkäriin.

Mitä sitä otat huomioon valmennusta valitessasi? Millaista valmennusta kaipaisit? Kerro kommenteissa!

Nämä kirjoitukset saattavat kiinnostaa sinua:

Reseptit

Proteiinipitoinen avokadopasta

Pidätkö avokadopastasta? Perinteiseen avokadopastaan tulee pastaa, avokadoa ja juustoa. Maukas avokadopasta täydentyy kasvis- ja proteiinipitoisemmaksi, kun käytät pastana sekä papupastaa että kesäkurpitsasuikaleita. Nappaa alta testiin

Terveellinen omenapaistos valmistuu melko pienellä rasvamäärällä.
Reseptit

Terveellinen omenapaistos

Löytyykö pihapuusto vielä omenoita? Hyödynnä ne omenapaistokseen! Omenapaistos on klassikko, jonka voi tehdä myös terveellisesti. Tämä versio sopii hyvin vaikka iltapalaksikin. Uunin lisäksi tämän voi

Pakaratreeni kotona
Kotitreenivinkit

Pakaratreeni kotona: 5 vinkkiä treeniin

Tuleeko sinun tehtyä säännöllisesti pakaratreeni? Jos ei vielä, niin nyt on hyvä hetki aloittaa! Vahvat – ja siten pyöreät – pakarat eivät ole vain ulkonäköjuttu,

Hienoa!

Jätä sähköpostisi, paina nappia ja lähetän -40 % kupongin sinulle

Liittymällä uutiskirjeemme tilaajaksi, saat ensimmäisen ostoksesi edullisemmin

Uutiskirjeen tilaamalla sallit maikkimarjaniemi.fi:n lähettää sinulle viestejä ja vahvistat lukeneesi ja hyväksyvän tietosuojaselosteen.

40 % ALE (1)

Haluatko 40 % alennuksen ensimmäiseen ostokseesi?

Kiitos!

Tarkista sähköpostisi ja löydät alekoodin sieltä.

Jos viestiä ei jostain syystä löydy, tarkista myös roskapostisi. Jos alekoodia ei näy 15 minuutin kuluessa, laita viestiä chatissa!