kokoelma fermentoituneita FODMAP-hiilihydraatteja?
Aika monella on nykyään vatsassa epätoivottu papuvauva, joka etenkin ilta-aikaan aiheuttaa tukalaa oloa, turvotusta, kaasua ja ääntelyä.
Usein nämä vaivat liittyvät joidenkin ruoka-aineiden sisältämiin FODMAP-hiilihydraatteihin, jotka eivät kunnolla pilkkoudu ohutsuolessa vaan jatkavat matkaansa paksusuoleen, jossa suoliston mikrobit alkavat fermentoida niitä, mistä muodostuu kaasua ja monille myös kipua.
Tähän toimii ratkaisuna FODMAP-ruokavalio, jossa on tarkoituksena minimoida FODMAP-hiilihydraatit ruokavaliosta muutaman viikon ajaksi, jonka jälkeen aletaan yksitellen testata, mitkä niistä sopivat ja eivät sovi omalle vatsalle.
Tällaiseen ruokavalioon saat ohjeet ilmaisella Litteä vatsa -kurssillani.
Tule mukaan: http://www.maikkimarjaniemi.fi/littea-vatsa/