Pidätkö avokadopastasta? Perinteiseen avokadopastaan tulee pastaa, avokadoa ja juustoa.
Maukas avokadopasta täydentyy kasvis- ja proteiinipitoisemmaksi, kun käytät pastana sekä papupastaa että kesäkurpitsasuikaleita. Nappaa alta testiin herkullinen resepti!
Avokadopasta
(1 annos )
– ½ keskikokoinen kypsä avokado (noin 50 g avokadoa)
– ripaus suolaa ja mustapippuria
– pari pientä puristusta limen mehua
– pieni pala tuoretta chiliä tai chilijauhetta
– valkosipulijauhetta tai 1 pieni kynsi murskattuna
– ½ dl makeuttamatonta soijajogurttia tai kreikkalaista jogurttia
– (oluthiivahiutaleita pinnalle)
Pastavaihtoehdot:
-50 g (kuivana mitattu) soijapapupastaa (esim. Risenta) TAI 75g linssi- tai kikhernepastaa (Papupasta toimii aterian proteiinina).
TAI
-1 pieni kesäkurpitsa suikaloituna kuorimaveitsellä tai spiraalileikkurilla ja 1 dl 5 % juustoa raasteena “kesäkurpitsapastan” ja avokadokastikkeen päälle
Tässä versiossa juusto toimii aterian proteiinina.
Proteiinipitoinen avokadopasta saa proteiininsa papupastasta tai vähärasvaisesta juustosta.
Valmistus:
Hienonna chili veitsellä ja avokado haarukalla. Sekoita esimerkiksi mukissa ja lisää kaikki mausteet sekä limen mehu (jogurtti halutessasi). Tarkista maku.
Kypsennä soijapapupasta pakkauksen ohjeen mukaan tai tee kesäkurpitsasta suikaleita. Laita käyttämäsi pasta lautaselle ja mausta pienellä ripauksella suolaa. Lusikoi päälle avokadokastike.
Viimeistele avokadopasta halutessasi oluthiivahiutaleilla tai vegejuustolla sekä tuoreilla yrteillä.
Jos käytät kesäkurpitsapastaa, raasta päälle suurempi määrä juustoa
yllä mainitun ohjeen mukaan.
Reseptin laati tiimin laillistettu ravitsemusterapeutti Sanni Massinen