Löytyykö pihapuusto vielä omenoita? Hyödynnä ne omenapaistokseen!
Omenapaistos on klassikko, jonka voi tehdä myös terveellisesti. Tämä versio sopii hyvin vaikka iltapalaksikin.
Uunin lisäksi tämän voi tehdä pikapaistoksena myös pannulla. Lopputulos on tällöin uuniversiota kosteampi mutta yhtä herkullinen!
Terveellinen omenapaistos
3 annosta
3 omenaa
2 rkl sulatettua voita tai kookosöljyä, myös oliiviöljy käy
noin ½ dl valinnaista maitojuomaa tai jäähtynyttä teetä
1-2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 rkl hunajaa (sokeriton makeutus: ½ dl vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta)
(½ dl rusinoita)
lisäksi 150 g kreikkalaista tai islantilaista jogurttia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori omenat, jos käytät ulkomaisia, ja lohko ne. Levitä uunivuokaan ja mausta kanelilla ja kardemummalla. Ripottele halutessasi rusinoita väleihin.
Sulata voi lämpenevässä uunissa ja sekoita kaurahiutaleisiin yhdessä nesteen ja hunajan kanssa. Seoksen tulisi olla murumaista. Levitä tasaisesti omenoiden päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia kunnes omenat ovat sopivasti pehmentyneet.
Tarjoile omenapaistos jogurtin kanssa tai tee itse vaniljakastike vaniljanmakuisesta proteiinijauheesta ja valitsemastasi nesteestä. Voit maustaa kreikkalaisen jogurtin halutessasi vaniljanmakuisella proteiinijauheella tai ½ tl vaniljasokeria.
Kerro kommenteissa, jos aiot testata tätä reseptiä!
& by tiimin ravinto- ja reseptivelho Sanni